Mena: CZK / EUR / HUF
Vyberte jazyk: CZ SK HU EN
0 0.00 € Prázdny košík
Sladká výzva: Sladkosti z mikrovlnnej rúry

Zložky

  • 1 šálka kryštálového cukru
  • ½ šálky glukózového sirupu (alebo kukuričného sirupu)
  • ½ čajovej lyžičky prírodnej arómy
  • plech na pečenie alebo forma na tvrdé cukríky
  • potravinárske farbivo
  • práškový cukor
  • mikrovlnná rúra s výkonom 600-700 W

Tento recept je navrhnutý tak, aby fungoval v štandardnej domácej mikrovlnnej rúre s výkonom 600-700 W. Upozorňujeme tiež, že niektoré príchute sú výraznejšie ako iné. Preto pridávajte príchute postupne.

Postup

  1. Používajte len kovové odmerky a lyžice, nikdy nie plastové. Plech na pečenie alebo formičky na cukrovinky ľahko postriekajte olejom v spreji. Ak používate formy, môžete nastriekať aj kúsok hliníkovej fólie. 
  2. V sklenenej nádobe vhodnej do mikrovlnnej rúry dôkladne premiešajte cukor a glukózový sirup. Prikryte fóliou vhodnou do mikrovlnnej rúry. Vložte do mikrovlnnej rúry a zapnite najvyššiu teplotu (600-700 W), ohrievajte 3 minúty a 15 sekúnd. 
  3. Vyberte z mikrovlnnej rúry a opatrne odstráňte fóliu, aby ste zabránili tvorbe pary. Rýchlo premiešajte cukrovú zmes a potom ju zakryte novou fóliou. Ohrievajte 3 minúty a 15 sekúnd na najvyššom stupni. 
  4. Po vybratí z mikrovlnnej rúry opatrne odstráňte fóliu. POZOR: Pod obalom sa hromadí vriaca para. Premiešajte čistou lyžicou a pridajte arómu. 
  5. Rýchlo a opatrne nalejte sirup na pripravený plech, formu alebo fóliu. Ak používate plech na pečenie, veľkým nožom vyznačte štvorce, kým cukrová zmes trochu stuhne. Nechajte vychladnúť pri izbovej teplote. Neuchovávajte v chladničke.
  6. Po úplnom vychladnutí cukrovinky zľahka posypte práškovým cukrom z oboch strán a odstráňte prebytočný cukor. Rozlomte cukrový list na malé kúsky. Skladujte vo vzduchotesných nádobách vystlaných voskovaným papierom. Tvrdé cukríky vždy skladujte na suchom mieste pri izbovej teplote, nikdy nie v chladničke. 

Súvisiace výrobky

Kontaktujte nás