Lyofilizované ovocie a zelenina

Cena
13.5 €17.79 €
Položky na zobrazenie: Položiek: 4

Čo je to lyofilizované ovocie alebo lyofilizovaná zelenina? Ide o ovocie a zeleninu, ktorá prešla tzv. Lyofilizáciou, čo je proces, pri ktorom sú plody, ovocie, zelenina, ale aj ďalšie suroviny sušené veľmi hlbokým mrazom v kombinácii s veľmi nízkym tlakom.

Lyofilizácia čiže sušenie mrazom na rozdiel od bežne sušeného ovocia prináša mnoho výhod. Najmä zachováva štruktúru a tvar ovocia a zeleniny, udržuje jeho prirodzenú farbu, chuť a arómu a predovšetkým zanecháva pôvodné nutričné hodnoty, vlákninu, vitamíny a minerálne látky.

Pri úprave tak nie je potrebné pridávať žiadne konzervanty, cukor alebo olej.

Lyofiliozované ovocie a zeleninu možno využiť skvele ako ozdoba tort, koláčov a dezertov, do krémov, kde nasaje vlhkosť a získa tak podobu čerstvého ovocia i zeleniny. Prípadne stačí namočiť do vody a potom ho môžete používať obdobne, ako by ste mali čerstvé ovocie alebo zeleninu.